[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: درباره انجمن اخبار و رویدادها مقاله ها ثبت نام تماس با ما جستجو ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره انجمن ::
اخبار رویدادها::
آیین نامه ها::
خبرنامه انجمن علمی محاسبات بیمه و مالی ایران::
اخبار علمی::
عضویت::
بخش آموزش::
مراکز مرتبط::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
برقراری ارتباط::
منابع مطالعاتی::
دومین کنفرانس بیم‌سنجی ایران::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: انتشار نوزدهمین شمارۀ خبرنامۀ انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران
:: انتشار هجدهمین شمارۀ خبرنامۀ انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران
:: انتشار هفدهمین شمارۀ خبرنامه انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران
:: برنامۀ زمانبندی دومین کنفرانس بیمسنجی ایران
:: اطلاعیۀ برگزاری دومین کنفرانس بیم‌سنجی ایران
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
..
:: اخبار پایگاه خبری: سرمایه گذاری صنعت بیمه اصلاح می‌شود؟/ اصلا آیین نامه ۶۰در شورای عالی بیمه ::
 | تاریخ ارسال: 1397/10/16 | 
سرمایه گذاری صنعت بیمه اصلاح می‌شود؟/ اصلاح آیین نامه ۶۰در شورای عالی بیمه

 
دنیای اقتصاد              کد خبر: 326469             1397/10/13



 

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی از برنامه نهاد ناظر برای اصلاح آیین نامه های این صنعت به ویژه آیین نامه سرمایه گذاری موسسات بیمه موسوم به آیین نامه 60 در شورای عالی بیمه خبر داده است.

رئیس کل بیمه مرکزی تاکید کرد: با توجه به نرخ تورم، اصلاح آیین نامه سرمایه گذاری صنعت بیمه ضروری است زیرا این سرمایه گذاری ها باید به گونه ای باشد که علاوه بر حفظ ارزش دارایی ها، شرکت ها را درگیر بنگاهداری نکند و در عین حال زمینه را برای هدایت منابع حاصل از فروش بیمه نامه ها به سمت رشد و توسعه اقتصادی کشور فراهم کند.

وی بر این باور است که «منابع ناشی از پذیرش ریسک های بزرگ باید به نفع صنعت بیمه سرمایه گذاری شود» و از این رو یکی از مشکلات شرکت های بیمه به آیین نامه کنونی سرمایه گذاری صنعت بیمه باز می گردد که اصلاح آن می تواند مشکلات مربوط به سرمایه گذاری را برطرف کند.

** آیین نامه سرمایه گذاری چه می گوید؟

آیین نامه سرمایه گذاری موسسه های بیمه که 9 سال از تصویب آن در شورای عالی بیمه می گذرد و از ابتدای سال 1389 در صنعت بیمه اجرایی شده است، با رویکرد تقویت مدیریت منابع مالی بیمه گران و به منظور افزایش بازده اقتصادی سرمایه­گذاری­ها نگاشته شد و براساس آن شرکت های بیمه می توانند حداقل 30 درصد از منابع سرمایه گذاری را به صورت سپرده بانکی اعم از ریالی و ارزی و نیز اوراق مشارکت که با تضمین دولت یا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران یا سایر بانک­ها منتشر شده باشد، سرمایه­­گذاری کند.

در ماده دیگری شرکت های بیمه مجاز شده اند حداکثر 40 درصد منابع خود را در سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس و تا 40 درصد را در سهام شرکت های غیربورسی سرمایه گذاری کنند.

همچنین بیمه ها می توانند تا 15 درصد از منابع خود را در ابزارهای پولی و مالی مورد تایید بانک مرکزی یا سازمان بورس سرمایه گذاری کرده و در مجموع حداکثر 25 درصد منابع سرمایه­گذاری ابتدای دوره را به صورت مشارکت در طرح­ها، اجرای عملیات عمرانی و ساختمانی و املاک و مستغلات سرمایه­گذاری کنند.

در ماده دیگری شرکت بیمه مجاز شده است حداکثر 10 درصد منابع خود را به صورت انعقاد انواع قراردادهای مشارکت سرمایه گذاری کند.

با این حال کارشناسان صنعت بیمه می گویند شرکت های بیمه بیش از فعالیت در بورس و مشارکت در قراردادهای اقتصادی، تمایل به سپرده گذاری در بانک ها، خرید اوراق مشارکت و نیز صنعت ساخت و ساز دارند زیرا سپرده گذاری در بانک ها یا اوراق مشارکت نه تنها در زمان بروز خسارت های بزرگ سریعتر وصول می شود بلکه سود تضمین شده ای را در اختیار آنها قرار می دهد.

** صنعت بیمه سالانه چقدر درآمد دارد؟

ضریب نفود صنعت بیمه در ایران 2.3 درصد برآورد می شود که چندان چشمگیر نیست، اما حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه در 10 سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است؛ برای نمونه حق بیمه تولیدی این صنعت پارسال حدود 34 هزار میلیارد تومان بود که نسبت به سال پیش آن، 20 درصد افزایش داشت؛ خسارت پرداختی در سال گذشته نیز حدود 21 هزار میلیارد تومان بوده که 16.5درصد رشد نشان می دهد.

البته ضریب خسارت در صنعت بیمه در حدود یک دهه اخیر سیر صعودی داشته و از 74.65 درصد در سال 1387 به 83.45 درصد در سال 96 رسیده است اما با این حال سود سال گذشته صنعت بیمه در مجموع 13 هزار میلیارد تومان بود.

«حسین کریمخان زند» عضو شورای عالی بیمه درباره علت اصلاح آیین نامه سرمایه گذاری اظهار داشت: در آیین نامه کنونی سقف سرمایه گذاری شرکت ها در بازارهای مختلف مشخص شده است اما با توجه به تاکید نهاد ناظر بر تفکیک حساب های رشته بیمه زندگی از دیگر رشته های صنعت بیمه و اینکه بیمه های زندگی تعهد آتی شرکتها هستند، نیاز است آیین نامه ها نیز بر مبنای آن بازنگری شوند.

وی اظهار داشت: یک شرکت بیمه باید 20 تا 30 سال بعد به تعهدات خود بابت بیمه نامه عمل کند و از این رو منابع آن باید در حوزه هایی سرمایه گذاری شود که با توجه به نرخ تورم، بازدهی لازم را داشته باشد.

کریمخان زند درباره اینکه چرا اغلب شرکت های بیمه تمایل دارند منابع خود را در قالب سپرده بانکی و اوراق مشارکت نگهداری کنند، گفت: با توجه به ضریب خسارت در صنعت بیمه، یک شرکت ناگزیر است منابعی در دسترس داشته باشد تا در زمان بروز حادثه و خسارت از عهده تعهدات خود بر آید.

وی نرخ سود مناسب اوراق مشارکت دولت به ویژه اسناد خزانه را از دیگر دلایلی برشمرد که شرکت های بیمه را برای خرید این اوراق ترغیب کرده است.

این عضو شورای عالی بیمه درباره اینکه چه زمانی نوبت به اصلاح این آیین نامه می رسد، گفت: هنوز بیمه مرکزی آیین نامه پیشنهادی خود را به شورای عالی بیمه ارایه نکرده است.

کریمخان زند تاکید کرد: در صنعت بیمه دو نوع پول وجود دارد؛ بخشی اندوخته ریاضی سرمایه و بلندمدت است و بخش دیگر سرمایه گذاری کوتاه مدت که در سپرده بانکی، اوراق مشارکت یا اسناد خزانه دولت نگهداری می شود.

وی افزود: از سرمایه گذاری های کوتاه مدت بیمه ها اغلب برای پرداخت خسارت های آنی استفاده می شود زیرا قدرت نقدشوندگی آن بالاست؛ اما اگر بخواهیم سرمایه های بیمه های عمر را نگهداری کنیم، ناگزیر به به ورود به صنعت ساختمان هستیم.

این کارشناس صنعت بیمه در پاسخ به اینکه ممکن است روش سرمایه گذاری در هر رشته تغییر کند، گفت: به نظر می رسد سرمایه گذاری ها در دو بخش بیمه های زندگی و غیرزندگی تفکیک شود.

وی خاطر نشان کرد: اصلاح آیین نامه سرمایه گذاری باید به شکلی باشد که جوابگوی همه نیازهای شرکت های بیمه باشد تا آنها در موعد مقرر موفق به ایفای تعهدات خود شوند.

  
تسهیلات مطلب
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش
نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
ارسال به دوستان ارسال به دوستان


CAPTCHA
::
کلیدواژه ها: بیمه مرکزی | سلیمانی |
دفعات مشاهده: 5106 بار   |   دفعات چاپ: 634 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران actuarial society of iran

  اطلاعات تماس
نشانی پستی:
تهران، اوین، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم ریاضی، گروه آمار
صندوق پستی:  1983969411
تلفن: 22419430(021)
آدرس الکترونیکی: ir.actuary@gmail.com 



کلیه حقوق این سایت متعلق به انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645